Choď na obsah Choď na menu
 


229,Ősi leletek 28000 - 350000 évre visszamenőleg

A honlap szerkesztője még nem tudta, amit már tudunk és megállapítható, a magyar nyelv volt a világnyelv, a magyar kultúra nyomai a világ minden táján megtalálhatók.

Az aláhúzottra kattintva másik honlap olvasnivalóját ajánlom figyelmükbe. Alulról felfelé kell időrendben olvasni. Néhány idézet kedvcsinálónak a honlapról:

a, 28 ezer éves leletek és egyéb érdekességek.

 

b, A cosqueri barlangi festmények, ábrák  többsége a 10-20 ezer év között magdalénai kultúrához tartozik. A felső őskőkor itt érte el a legmagasabb szintet. A maguk nemében tökéletes művészi alkotásokat is létrehozott.

 

A barlangban a legrégibb emberi nyomok kb. 28000 évesek.

 

c, Az Észak-Afrikai capsi műveltség.

 

A fejlett őskőkori Európával egy időben Afrika északi részén is az anatómiailag modern típusu ember kultúrája virágzott. Az élelemszerzési kőtechnika fejlődési vonalai kb. 30000 éve még hasonlítottak egymáshoz, majd szétágaztak. A tunéziai, régen Capsa, ma Gafsa nevü,  a tengertől jelenleg 200 km.-re délre (Bizertától mintegy 250 km.-re délnyugatra) fekvő terület  mezolitikus műveltségét ma capsi néven szokásos említeni. 8-9000 éves nyomai már az akkori európaitól eltérő életmódra utalnak.

 

A magyar szürkemarhára hasonlító tulok (bika), és a kecske naturális, alul pedig a növényzet grafikus megjelenítése jellegzetes.

 

 A képeken jól kivehetők a magas, nyulánk északafrikai emberfajta testfelépítésének sajátosságai.

 

 

 

Az egykor a környéken virágzó megélhetési kultúráról mintegy tizenötezer sziklarajz tanúskodik.

c, Az ausztráliai Lake Mungo mellett talált homo sapiens koponya legalább negyvenötezer éves.

d, Vértesszőlős: ...Nálunk a kõzetet több helyen lehetett bányászni. Ezzel is dolgozhatott vértesszõllõsi vadászelődünk mintegy négyszázezer évvel ezelõtt.  "Sámuel" koponyájának tarkócsont maradványa ...

Vértesszőlős leletei másik honlapon. ( Katt ide.)

 

Itt voltunk 400ezer éve! Őshazánk a Kárpát- medence!

Katt egy érdekes honlapra: leletek ősi földönkívüliekről.

Titkos képek a Nasa vagy az ENSZ aktáiból katt, a film indításához.