Choď na obsah Choď na menu
 


63,Axum= Égszem pénze, magyar írással

Rovás lelet, Axum = Égszemben talált érme = Magyar királyság pénzének felirata:
Ha Égszemben =Axumban magyar volt a főnép, a pénze is magyar volt. Ha a királyság területén magyar leleteket találunk, a királyt ábrázoló pénzen is magyar szöveget olvashatunk.

63-axum-1-erme.png
Ha Égszemben =Axumban magyar volt a főnép, a pénze is magyar volt. Ha a királyság területén magyar leleteket találunk, a királyt ábrázoló pénzen is magyar szöveget olvashatunk.
Magyarul összeolvasva: uR-aL-Má-T Ke-Re-Ké Te-Te áL-aM-oT N-J-ER-T
  Uralmát kerekké tette, államot nyert.( Ki? a magyar axumi=égszemi király.)

63-axum-1-erme-felirata.png

63-axum-2-erme-felirata.png

 Etiópiában=Hét-jó-fiában talált pénzérme szövege B.T. úr az írást közli, a képét nem, Etiópiában talált pénzérme szövege:
Magyar nyelven: ER-eK-Re-áT Ke-Re-Ké Te-Te Ke-Rá-T N-J-ER-T
Eritreát kerekké tette, király(ságot) nyert. (Visszafelé kell olvasni, nyíllal jelöltem.)
 Lehetséges, hogy a görög befolyás kezdetén volt a pénz forgalomban. Később látni fogjuk, hogy a görög nevet kerek alakban szerepeltetik. A magyarok istene, akinek képe a Nap, Kerek Úr nevével kapcsolatban is említik.
 Arany érem ( A képet állítólag: Doresse Jean: L empire du Prátre-Jean L Ethiopie antique. L Ethiopie médiévale Paris, 1957) c könyvben mutatja be.

 2012-05-22

 A MAGYAROK TITKOS TÖRTÉNETE (katt a cikkre).

Hogyan haltak meg a magyar királyok?
"...Akinek gyöngék az idegei, tegye félre ezt a könyvet és nyugtatóul olvasson el egy agytompító krimit, ostoba szennyregényt, mert valóban hajmeresztő titokról szól ez a munka.."

"...Álmos vezér pedig, akinek segítsége a Szentlélek volt..."

"...ŐSIDŐKTŐL FENNÁLLTAK
NAGY MAGYARORSZÁG HATÁRAI:
AZ AL DUNA (ISTER) VÉDŐHATÁR VOLT
MAGYARORSZÁG ÉS BIZÁNC KÖZÖTT..."

"

Mit mondanak a tények?

1.     Magyarország a IX-X. században nagyhatalom volt, Európa vezető katonai nagyhatalma.

2.     Katonailag verhetetlen volt: Európa egyesített haderejének sem volt semmi esélye, hogy magyar területen felvegye a harcot az egyesített magyar haderővel szemben.

3.     Magyarország felségterületére - Árpád bejövetelétől idegen had nem tette a lábát.

4.     Magyarország felségterülete - amelynek kiterjedése hatalmas volt - külső fegyveresek hadak által sérthetetlen és érinthetetlen volt.

5.     Magyar hadseregek közel egy évszázadon át számtalan támadó hadjáratot vezettek külső területek, Nyugat-, Kelet- és Dél-Európa ellen. Ezek a hadjáratok a magyar katonai erő megsemmisítő fölényéről tanúskodnak.

6.     Kisebb magyar egységek e hadivállalkozások során mindössze két ízben szenvedtek vereséget (Merseburg 933, Augsburg 955), ahol a magyar sereg két részegysége csapdahelyzetbe került és vereséget szenvedtek. Az augsburgi vereséget pl. a harmadik magyar seregrész nyomban megtorolta.

7.     E külhadjáratokban résztvevő magyar egységek Magyarország teljes hadseregének csupán jelentéktelen részét képezték. Magyarország hadereje tehát e részvereségek ellenére is töretlen, a magyar haderő legyőzhetetlen, Magyarország felségterülete pedig továbbra is sérthetetlen maradt.

 

MAGYAR VOLT A VILÁG LEGNAGYOBB

LÉLEKSZÁMÚ ÉS A LEGHATALMASABB NÉPE..."

 

"...a világ teremtése óta hatalmasabb nép nem élt a földön!"

""Krisztus előtt az ötödik és a negyedik évszázadokig Ázsia mérsékelt égöv alatt fekvő területein a Kárpát-medencétől a Sárga-tengerig az ős szittya hun fehér bőrszínű ember uralkodott."

 

"Tudták ugyanis, hogy A MAGYAROK A HADAKOZÁSNAK  MEGSZOKOTT VISZONTAGSÁGAIBAN LEGYŐZHETETLENEK - írja Anonymus -,

s igen sok országot az Isten általuk sújt haragjának ostorával."