Choď na obsah Choď na menu
 


61,Pénz, erdő uraival

Rovás lelet, pénz erdő uraival Scithya akrosander néven találtam a már említett honlapon, és messziről kiabál Szkítia neve, az egyik magyar törzsünk ősi lakhelye, ahol a szkíták éltek. ( Erdő urai= Erdély? urai.)

 

61-ascithya-akrosander.png

 

Két uralkodói fej az egyik oldalon, most nem tudunk vele mit kezdeni, de mai magyaros arcvonásokat látunk.
 A másik oldalon két ló fej, lovas nép, mint a magyarok. Görögnek feltételezték a pénzt, az elnevezésből gondolva, de én magyar rovásbetűket látok, szerintem magyar pénz.

Lemásoltam a betűket, alatta a rovás szerinti olvasata: 

61-b-erdo-urai.png


Betű szerinti olvasata: E-R-Dő úR-Ai V-eL-úr R-A T- A-Va-SZo-D
1- Erdő uraival ura tavaszod.
2- Erdő uraival urat veszed. Itt két lehetséges értelmet is találtam, szerintem a 2. a jó, a mássalhangzók mindkét esetben megegyeznek.
 (Az érmét én olvastam először. 2011-05-19)  Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar írásjelek olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással.)

 Őseink mindíg a Kárpát-medencében éltek (katt a cikkhez.)

KISZELY ISTVÁN

A MAGYAR NÉP ŐSTÖRTÉNETE

(Mit adott a magyarság a világnak)

Idézet egy másik cibből:

"A Duna-medencében a bodrogkeresztúri népek a Kárpátokból bányászott rezet olvasztottak, a tiszapolgáriak vasbaltákat, fokosokat öntöttek. A tiszapolgári és a késői lengyeli kultúrtelepek népi eszközei, karbon-14 időmeghatározással, Kr. e. 2695-re datáltak. Ez az a terület, ahonnan az öntött balták, fokosok és az ezüst eljutott az Ur-i királysírboltok világába. E tárgyak karbon-14-es időmeghatározása Kr. e. 2201, 2160, 2088-at jeleznek. A királyi temetkezéseknél anatóliai vagy balkán stílusú, négykerekű szekereket találtak.

(A cikket törölték.)