Choď na obsah Choď na menu
 


60,Pénz, Árpád névvel

Rovás lelet, pénz Árpád nevével

 

60-arpad-neve.png

 

A pénz felirata itt jobban olvasható, az előző gyűjteményben találtam, és olvastam el és közöltem a neten először.

 Lemásoltam az írásjeleket: 

60-arpad-1.png

Pénz Árpád nevével, olvasat 1 A pénz felirata itt jobban olvasható, az előző gyűjteményben találtam, és olvastam el és közöltem a neten először. Olvasata: úR-Á-R-P másik oszlop Á-R-J-A. A kalászok is írják képírással: Árpád, a kerek pénzalak a rovásban Úr jelentésű. Hogy tudjuk ki ő, a másik oldalon a képe. ( Profilja Mátyás királyhoz hasonló. Magyar a neve, magyar az arca. Volt egy Árpád nevű város is az őshazában. Később ismertetem a történetét.)

60-arja.png
Mai nyelvhasználattal: Árpád úr az árja. Árja honnak nevezték Ázsiát, az idegen nyelvű betelepülők többségbe kerültek a magyar nyelvűekkel szemben, és a saját nyelvükre csavarva használják ma is a földrész nevét, ahonnan őseinket hatalmas népirtással elűzték. Erről a későbbiekben bemutatjuk a bizonyítékokat. 

 

 2011-05-20. Ezen a módon én olvastam és publikáltam először a magyar írásjelek olvasatát. Szabadon bemutatható a honlapra történő hivatkozással.

 Árpád jelentősége a Vízözön után (katt a címre)

Érdekes írás:

 Kiszely István: a magyar pörköltet evett, amikor az európai még köleskását (katt a címre).

 

" 1860-ban Iszpahánban (ez Perzsia délnyugati része, ma Iránnak hívják) előkerült egy érdekes lelet. Talán emlékeznek erre a helyre: Iszpahánban dúsítanak most az irániak uránt. Ha lenne egy értelmes vezetőnk, mi is dúsíthatnánk. Európa leggazdagabb uránbányája Pécs mellett van. Mennyire megijednének a környező országok attól, hogy Magyarország dúsít. Errefele bezárták az uránbányánkat. Nos: találtak Iszpahánban egy ötödik századi hun–örmény szótárt és nyelvkönyvet. Ennek van egy hatodik századi másolata, a szerzetesek lemásolták Jerevánban és van egy kilencedik századi török fordítása..." Az idézet a cikkből származik.