Choď na obsah Choď na menu
 


5,Cserkészliliom

5-a-cserkeszliliom.png

 Rovás-e a cserkészliliom?

A cserkészliliom a cserkészet legismertebb jelképe. A helyes irányt mutatja, mivel ezt a jelképet gyakran használták az iránytűkön az északi irány jelölésére. A liliom három ága a cserkészfogadalom három részét jelképezi: kötelességteljesítés (Isten, haza és embertárs iránt), segítőkészség, valamint a cserkésztörvény megtartása. A magyar cserkészliliomot a Szent Korona fogja össze.


Rovásírás szempontjából is megpróbáljuk a jelet értelmezni:

- középső jel- az ősi képírás US/ŐS jele, de az anyaméhet is jelentette a magyar- sumer rokon népünknél.

-a két szélső jel a középső egyenessel mint egy kos a szarvával a rovás TN/NT jele

- középső alsó rész a rovás GY jele: egyenes 2 vonallal áthúzva.

Ha majdnem minden mássalhangzót e-hanggal kezdek,a cserkészliliom olvasata:

EGY US TEN= EGY ISTEN.

(HASONLÓAN AZ ÉNLAKI TEMPLOM LELETHEZ.)

5-b-egy-az-isten.png

 

Ez nem az Anjou-liliom?


Igen, és az Anjou-házból voltak magyar királyok. Később ha lesz időm, megírom, milyen magyar rovás írásos leletek vannak még a mai Francia o. területéről. Csakhogy Anjuék úgy lehettek magyar uralkodók, hogy anyai ágon Atilla királyunkig tudták vissza vezetni a családfájukat.

Rövid ízelítő: Trója lerombolásakor az elmenekülő testvérnépünk az erősen érzéki párzós=Paris királyfiról elnevezte, és a páros szigeten alapította PÁRIZST, és Trójáról elnevezett Tours városát. Érdekes, hogy a magyar Touri Szent Márton, aki Szombathelyen született, pont oda ment és ott lett püspök. Nem írnak a legendák arról, hogy idegen nyelvet kellett tanulnia, persze a latin kötelező volt.( Mint nálunk a habsburg korban a németet, azt megelőzően a latint, 50-20 éve az oroszt, most meg 1990 óta az angolt erőltetik, és ahhoz kötik a magyar fiatalok diplomáját, hogy legyen idegen nyelvből, nyelvekből nyelvvizsgájuk. Természetesen jó, ha sok nyelvet beszélő művelt fiaink vannak, de a magát műveltnek tartó nyugatiak hány nyelven beszélnek?)

A trójaiak másik csapata:

"„Ugyanis abban az időben, amikor Aeneas –Trója lerombolása után – Itáliába érkezett, két másik trójai fejedelem, az ifjabb Priamusz, a nagy Priamusznak Anténór nővérétől való unokája, ugyanannak atyai ágról való rokona 13.000 emberrel a Mare Illiricumon át a régi Magyarországba érkezett. Ez Ázsia és Európa határának környékén terül el, itt pedig nagy várost építettek, Sicambriát. Ugyanőket erről a helyről sicambriusoknak is nevezik.”

(Viterbói Gottfried Világkrónikája, 1185.)

(Kelta= keleti jelünk:)

 

5-d-egy-az-isten.png



Nézzék meg a neten a Kelta-magyar rokonság címszót. Egyik rokon törzsünk élt ott Julius Cézár népirtásáig. Kelta= keletiek akik Gallileából keletről elköltözve-menekülve az asszír-szemita népirtás miatt új hazát kerestek és Galliának nevezték el új hazájukat. A részletek és bizonyítékok később ha időm engedi felkerülnek erre a honlapra.
 
  (Hétország =hettita jelünk:)

 

5-e-egy-az-isten.png




A cserkészliliom megtalálható a hétországi hettia leletek és a nagyszentmiklósi aranyleletek díszítésén is!
  Ezek közül a rovásírás megfejtéseket én fordítottam először magyar rovásírásról magyar mai betűs írásra.

 

A nagyszentmiklósi leletekkel a galliaiak olvasata után foglalkozunk.

A hétországi magyar leleteket is közölni fogom.

Kérem, látogassák folyamatosan e honlapot.

 

2011-február.

 Egy olvasónk küldte a következő térképet. Megvizsgáljuk, hogy hol találunk magyar írásbeli, rovás, ékírásos, hieroglif és képírásos leleteket, melyek magyar nyelven fognak megszólalni.

 

5-f-magyar-helynevek-a-vilagterkepen.png

 

Ennyi helyen éltek magyar népek, és nevezték el magyarnak, sok egyéb más magyar elnevezés mellett lakhelyüket.

Ajánló: A Kárpát-medencével azonos hely, város, víz, település nevek 5 földrészen, ahol a magyar volt az őslakosság. Tamana kutatás (katt az aláhúzottra). A térképek menüpontnál. Ha nem működne, az nem a véletlen műve.

Videó:

Külföldi vélemények a magyarságról ezer év során  I Rész (Katt a címre egy 8 perces videóhoz)

Külföldi vélemények a magyarságról ezer év során - II.RÉSZ -(Katt 5 perc).

Vélemények a magyarságról - III. rész (Katt 8 perc).