Choď na obsah Choď na menu
 


56,Gyűrű rovása, Marosvásárhely és Apahida

A, Marosvásárhelyről kaptam a gyűrű képét. Magánkézben van, a Marosban találta a tulajdonosa. Megjelöltem mit minek olvastam, mellékelve 4-képen:
 

56-gepida-1.png


Kapitány aki él(fő?) urunk ez sik(hely)en /vagy/ székelyen.
 

56-gepida-2.png

 

56-gepida-3.png

 


Haboshoni betűkkel a Mi atyánk szó jön ki, de akkor a többit nem tudom kiolvasni.
 

56-gepida-4.png


Ha mindkettőt egybeolvasom, jó mondat jön ki:

Kapitány, ki főurunk a szék(h)elyen, a mi atyánk.

Mai nyelvújítás utáni szövegezéssel így olvasnám:

Mi atyánk, kapitányunk, aki fő úr a székhelyen. ( Vagy Székelyen, sík helyen.)

Ha igaz, hogy a környéken sok gepida lelet előkerült, és a hunok előtt a gepidák törzse védelmezte a Kárpát- medencei Magyarországot, akkor nem gepidák törzséről, hanem Kapitány törzséről beszélünk, és ez egy hatalmi pecsétje volt egy törzsi hivatalnoknak, a Kapitány nevében… felirattal.

Összefoglalva: A gepidák törzse = kapitány törzse. A gepidák írása magyar székely és magyar-haboshoni írás. Ez az első írásos bizonyíték a magyarságukra. Ők már itt éltek a hun - magyar törzsek előtt.

 

Vagyis a feladatuk a magyar haza védelme volt a nyugati barbár törzsek ellen, az Atillával történt hatalmi megerősítésig. Újabb bizonyíték, hogy az Őshazánk eredetileg is a Kárpát-medence.

Magyar nyelven jól érthető, bár nem tudjuk a lelet korát, az múzeumi szakértők tudnák megvizsgálni. Mivel a Marosban, iszapban volt ezer évnél is régebbi lehet, a módszerek nem vezetnének pontos eredményre. Magyar  ellenes kutatók pedig egyszerűen megsemmisítenék, hogy ne tudjon erről senki. (Megfejtettem és publikáltam: 2012-04-16. E honlapra felkerült: 2012-04-23.)

Filmajánló: Az őshaza. Hol voltunk 35ezer éve?

 

B, Rovás lelet, Csejte... A Kolozs megyei Apahidán, hun gyűrűk kerültek elő. A gyűrűkön monogramok vannak.
  A képen pecsétgyűrű jelei vannak. Balról-jobbra olvassuk. Ha pecsétet nyomtak vele, a lenyomatát a rovás szerint jobbról-balra olvasták. „ CSEJTE VÁR URA” (Elsőként ismertette Dr. Baráth Tibor úr, Montreal.) 

 Lemásoltam és utána néztem a jeleknek, vajon így van-e?

 

56--csejte-var....png



A képen nézzék, igen ezt írja. A középső jeleket: 2 C SZ T (a közlő úr nem ismerteti) a magánhangzóit, és a szó értelmét nehezen következtetem ki. Akinek ötlete van, kérem, a hozzászólásokba tegye meg.
2011-04-12 

 Kialakultak a népcsoportok( ősemberi mellékágak), és keveredtek a magyar népekkel, a világon a legősibb mai emberi leleteket itt találták:

Rövidfilm: